Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Staatssecretaris Knops op bezoek in Terneuzen

Raymond Knops, staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht woensdag een werkbezoek aan de gemeente Terneuzen. Commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Jan Lonink verwelkomden hem.
Tijdens het werkbezoek stond de impact van het coronavirus op de grensregio centraal. Ook Dirk Achten, Belgische ambassadeur in Nederland en Filip D’Havé, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland waren bij het bezoek aanwezig.

Nieuwe Sluis en grensoverschrijding
Er werd een kijkje genomen bij de werkzaamheden aan de Nieuwe Sluis, er werd gesproken over grensoverschrijdende criminaliteit en ondermijning, maar ook over de (politie)samenwerking en aanpak in coronatijd en grensoverschrijdend werken.

Het centrale thema van het bezoek was de grensoverschrijdende samenwerking in coronatijd tussen Nederland en België. Men wisselden van gedachten met verschillende grensarbeiders, ondernemers in de grensregio en met medewerkers van betrokken organisaties, zoals het Grensinformatiepunt, het WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen en het Sectorbureau Grensarbeid. Met name hoe zij (grens)knelpunten in coronatijd ervaren en aanpakken en de noodzaak van goede informatievoorziening vanuit de overheden.
De staatssecretaris gaf hier aan dat het beter is als België of Nederland een volgende keer even een pas op de plaats maakt en de tijd neemt om nieuwe maatregelen met elkaar af te stemmen.

ZorgSaam
In de middag werd een bezoek gebracht aan het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, om daar te praten over samenwerking binnen de zorg in tijden van corona en de gevolgen van corona voor ZorgSaam. Ook werd het bezoek rondgeleid in het ziekenhuis. In het ziekenhuis is Covid-19 beademingsapparatuur aanwezig van het UZ-Gent, een van de voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking in de zorg. Tot slot ging het gezelschap in gesprek met een aantal grensarbeiders die werkzaam zijn bij ZorgSaam en te maken hadden met de grenssluiting en werkzaam zijn in essentiële beroepen.

300_hdjdhrknops_03h9042.jpg300_hdjdhrknops_03h9050.jpg

 

300_hdjdhrknops_03h9030.jpg300_hdjdhrknops_03h9088.jpg