Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Persbericht - Thema Verbinden met Vlaanderen

  

 600_gip_logos_samen.jpg

Persbericht

 

Grensinformatiepunt Scheldemond lanceert tijdens Prinsjesdagevent TZW in Terneuzen haar sociale media campagne 

Naast de nieuwe website www.grensinfopunt.eu is het Grensinformatiepunt Scheldemond nu ook actief op de sociale media. Tijdens het jaarlijkse Prinsjesdag evenement van TZW (Terneuzense ondernemersvereniging Zuid West) op 18 september 2018 sluiten we naadloos aan op het thema ‘Verbinden met Vlaanderen’. Naast de spreker Bert Kruismans, hij maakte ooit een tour door Nederland met 'België voor Beginners’ en schreef een historisch boek over België en Nederland ‘Ons 200-jarige koninkrijk, de waarheid over België en Nederland’, wordt deze avond ook de sociale media campagne van het Grensinformatiepunt Scheldemond gelanceerd. 

Langs de Nederlands-Belgische grens zijn op verschillende locaties GrensInfoPunten ingericht. In de grensstreek tussen Vlaanderen en Zeeland zijn ze o.a. te vinden in Terneuzen, St. Niklaas, Zelzate, Eeklo, Gent en Brugge. 

Grenspendelaars en ondernemers  krijgen hier eerstelijns informatie over voor hen relevante onderwerpen. Bijvoorbeeld over de belastingen die zij in hun werk- of woonland moeten afdragen, hoe hun ziektekostenverzekering en pensioenopbouw geregeld is en hoe het met het arbeidsrecht gesteld is. Werkgevers die een grensganger in dienst hebben, kunnen ook bij de GrensInfoPunten terecht. 

De ambiance rond deze avond zal ‘plezant’ zijn. In de sfeer van een Belgisch café worden de gasten ontvangen. Natuurlijk komen deze avond ook de wensen van ondernemend Terneuzen aan bod. Aan de toog in een ouderwets gezellig café gaat Maikel Harte hierover in gesprek met burgemeester Lonink en enkele andere ‘stamgasten’. 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij: 

Contactpersoon: 

Aicha Ait Bari
Projectcoördinator Sectorbureau Grensarbeid
Coördinator GrensInfoPunt Scheldemond   
E: a.aitbari@wspzvl.nl
M: +31643466729