Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Ondernemingsmiddag FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen een succes!

Afgelopen donderdag 11 april vond de ondernemersmiddag van het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen plaats bij CineCity in Terneuzen. Al voor het derde jaar op rij wordt deze ondernemersmiddag georganiseerd. Een mooi evenement waar dit jaar een iets andere invulling aan is gegeven.

De opkomst was groot, ruim 100 werkgevers waren van de partij. Lieneke de Wolf leidde de ondernemersmiddag in goede banen. Zo interviewde zij André van de Reest, voorzitter van Aan de Slag in Zeeland, over de stand van zaken rond de Wet Banenafspraak. Vervolgens vertelde Annemiek Heinen van VNO/NCW over het initiatief Participeren Loont. En Esther Crombag gaf een inspirerende lezing. Esther werd op haar 11de levensjaar binnen een tijdsbestek van 48 uur blind. Nu ruim 30 jaar later, is zij docent Recht aan de Universiteit van Maastricht, een topsporter en veelvuldig gastspreker. Ze heeft dit allemaal bereikt, in blind vertrouwen. Esther liet werkgevers inzien dat mensen met een ‘beperking’ toch ver kunnen komen op de arbeidsmarkt, maar dat werkgevers mensen met een beperking ook een kans moeten geven.

De bijeenkomst liep over in de borrel van Ondernemend Terneuzen. Onder het genot van een hapje en drankje werd er volop genetwerkt. Tijdens het netwerken was er de gelegenheid om het boek ‘Blind Vertrouwen’ van Esther aan te schaffen. De opbrengst van het boek gaat naar KNGF Geleidehonden.

Kortom, het was een meer dan geslaagde middag dankzij de samenwerking tussen ondernemersvereniging TZW, WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen, Ondernemend Terneuzen, Aan de slag in Zeeland, UWV en CineCity.

400_naamloos.jpg

 Fotograaf: Mark Neelemans