Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Zonder problemen werken en leren over de grens

In September 2018 sloten de SBB en Syntra Vlaanderen een samenwerkingsovereenkomst omtrent duaal leren. De reeds erkende leerbedrijven door de SBB worden automatisch erkend door Syntra Vlaanderen en vice versa. Grensoverschrijdende stages vonden al plaats, maar deze samenwerkingsovereenkomst zorgt voor een snellere en eenvoudigere erkenningsprocedure. Dit kan in sommige gevallen binnen 24 uur geregeld zijn.

Er is een goede communicatie en constructieve samenwerking tussen Syntra Vlaanderen en SBB. Dit komt mede tot uiting in de pragmatische aanpak rond het beoordelen van gelijkwaardige opleidingen, waar bij twijfel bij consensus beslist wordt. Vooralsnog zijn er hierrond nog geen problemen geweest. Voordat de stage van start gaat hebben Syntra Vlaanderen en de SBB informatiefiches gemaakt met aandachtspunten, waarop gelet moet worden bij grensoverschrijdende stages en welke stappen de leerlingen/studenten (nog)moeten nemen. Via www.stagemarkt.nl/zoeken zijn de beschikbare BBL of BOL stages gemakkelijk raadpleegbaar en zijn de bedrijven allen dus erkend door de SBB en daardoor ook door Syntra Vlaanderen.

Ter informatie zijn er een aantal (informatieve) formulieren toegevoegd, maar graag verwijzen we ook naar Syntra Vlaanderen: www.syntravlaanderen.be/duaal-leren & duaalleren@syntravlaanderen.be. De samenwerkingsovereenkomst zorgt voor mooie opportuniteiten over de grens, maar toch dichtbij.