Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Sterk Techniekonderwijs: nieuwe apparatuur

Het kabinet heeft geld beschikbaar gesteld om te investeren in goed en modern techniekonderwijs in het vmbo dat aansluit bij de behoeften op de (regionale) arbeidsmarkt. Kansrijke regionale plannen die versterking van het techniekonderwijs op het vmbo tot doel hebben en waarin onderwijs en bedrijfsleven samenwerken, worden daarom financieel ondersteund. Meer informatie over Sterk Techniekonderwijs, zie: https://www.techniekpact.nl/sterk-techniekonderwijs

Vanuit Sterk Techniekonderwijs heeft Stichting Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen financiële middelen ontvangen waarmee ook het wensenlijstje van het CTT kon worden gehonoreerd. Het gaat om apparatuur voor vmbo-leerlingen die de Vakmanschapsroute in het CTT volgen voor de volgende domeinen:

Domein Investering

Bouw

Freesmachine met freeskoppen

ICT

DOBOT Magician Advanced, alles-in-één robot

E&I

Virtual Reality Set van Emagine

Metaal

Plasmasnijder

Metaal

Laptopkar met 12 laptops voor Autocad-lessen

Mobiliteit

Elektro Tractie Trolley

Mobiliteit

Automotive High Volt-Spanningsvrijschakeltrainer

Mobiliteit

Condor CL350 schaarhefbrug

 

We zijn bijzonder blij met deze aanvullingen, die overigens eigendom blijven van VO Zeeuws-Vlaanderen. Hiermee halen we de techniek van morgen in huis wat voor de leerlingen stimulerend en inspirerend zal werken. En trouwens ook voor hun begeleiders en docenten! Natuurlijk helpen deze middelen ook bij het promoten van het technisch onderwijs onder toekomstige leerlingen die zich in het CTT oriënteren op hun studiekeuze.