Facebook LinkedIn E-mail Twitter

Save the Date ZSM jobdag - 18 oktober 2022

ZSM jobdag - 18 oktober 2022

Waar: De Lasloods Tweede Binnenhavenweg 8, 4382 ZH Vlissingen

Wat is de jobdag?
We willen onze jongeren in de spotlights zetten als kandidaat-werknemers. Door goede voorbeelden te presenteren van schoolverlaters die bij een bedrijf werken. Zowel de werkgever als de oud-leerling doen hun verhaal, delen hun ervaringen en geven tips.

Werkgevers kunnen hier ook uitspreken wat zij belangrijk vinden bij het aangaan van een overeenkomst. Wat moeten de VSO/PrO/MBO schoolverlaters kunnen en hoe kan de school hen daarop voorbereiden?

We willen dat zoveel mogelijk bezoekende jongeren aan het eind van de dag een afspraak hebben met een werkgever. Die afspraak kan een vervolggesprek zijn, maar een afspraak over een proefperiode (stage) zou nog mooier zijn. Ultiem bereikt doel is dat scholier en werkgever elkaar de hand schudden en een keiharde afspraak over een job hebben.

Het middagprogramma
Dit alles doen we in het middagprogramma. Werkgevers krijgen de gelegenheid een aantrekkelijke stand in te richten en hun verhaal te doen. Er is daar enkel plaats voor werkgevers die ook werkelijk plek voor een medewerker hebben. Scholieren gaan de stands langs om kennis te maken en een gesprek aan te gaan. Dit zijn scholieren die binnen 1 à 2 jaar uitstromen naar de arbeidsmarkt.

De zaal wordt zo ingericht dat jongeren langs bedrijven gaan uit hun eigen regio te weten Walcheren, Oosterschelderegio en Zeeuws Vlaanderen.

Het ochtendprogramma
Werkgevers die wel interesse hebben en geïnformeerd willen worden over voordelen, mogelijkheden, ondersteuning enz. maar nog niet direct willen overgaan tot een gesprek met de jongeren over een mogelijke baan, nodigen we van harte uit voor het ochtendprogramma. Daar zal naast de voornoemde presentaties van oud-leerlingen ook voorlichting en informatie worden gegeven.

De hele dag
Deze dag krijgen ook gemeentes, UWV, arbeidsmarktregio, werkgeversservicepunten enz. de gelegenheid voorlichting te geven en vragen van werkgevers te beantwoorden.

Heeft u interesse om het ochtendprogramma bij te wonen en/of te participeren in het middagprogramma, vul dan uw gegevens in (site opent in een nieuw tabblad). Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

 

600_stichting_zeeuws_maatwerk.jpg