Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie en Open Hiring

Annabell Broere, manager werknemersdienstverlening bij UWV, vertelt in het programma 'Zeeuwse Kamer' van Omroep Zeeland over het Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie en Open Hiring.
Luister hier naar het fragment.
Twee methodieken die werkgevers uitkomst kunnen bieden voor hun personeelsvraagstuk. Bijvoorbeeld een tekort aan vakspecialisten of de wens om inclusief te ondernemen door arbeidsbeperkten op te nemen in hun organisatie.
Bij het Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie worden door hiertoe opgeleide professionals de bedrijfsprocessen bij de werkgever geanalyseerd. Hieruit volgt een advies hoe taken en functies anders ingericht kunnen worden. Dit met als doel om  enerzijds werkzaamheden weg te halen bij mensen die daar overgekwalificeerd voor zijn. Anderzijds om voor die werkzaamheden nieuwe functies te creëren voor mensen met een kwalificatieniveau waar minder tekort aan is en/of mensen die een arbeidsbeperking hebben.
Bij Open Hiring melden werkzoekenden zich voor een vacature bij de werkgever. Zonder te kijken naar opleiding, ervaring, arbeidsverleden en antecedenten, ja zelfs zonder sollicitatiegesprek, kunnen zij direct aan de slag. Dit naar het voorbeeld van Greyston Bakery. Dit Amerikaanse bedrijf wil zoveel mogelijk banen scheppen voor mensen die normaal gesproken moeilijk werk vinden. Hun motto is: ‘We don’t hire people to bake brownies, but we bake brownies to hire people.

Meer weten? Neem contact op met Aan de slag in Zeeland of Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen.

 

300_open_hiring.jpg

 

Bron: Omroepzeeland

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website