Nieuws

Over de grens werken, ondernemen of wonen

Over de grens werken, ondernemen of wonen

We zijn buren, maar veel zaken zijn anders geregeld in België. Zo ook de meeste wet- en regelgeving, zoals de sociale verzekerings- en de belastingwetgeving. Veel grensarbeiders, werkgevers en zelfstandigen komen daar pas achter als ze over de grens gaan werken, ondernemen of wonen. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het GrensInfoPunt Scheldemond in Terneuzen. 

Regio in Beeld: krapte houdt aan in Zeeland

Regio in Beeld: krapte houdt aan in Zeeland

In 2023 groeit het aantal banen in Zeeland nog, maar in 2024 krimpt het aantal banen licht. De aanhoudende personeelstekorten belemmeren de groei van bedrijven. Door vergrijzing en de mismatch tussen werkgevers en werkzoekenden blijft de krapte op de arbeidsmarkt voorlopig bestaan. Tegelijkertijd is het voor mensen soms niet mogelijk om aan het werk te komen of om meer uren te werken, terwijl zij dat wel willen. Meer weten over Regio in Beeld? Bekijk de bijlagen.  

Kiezen voor een beroep

Kiezen voor een beroep

Heb je interesse in bepaalde sectoren, maar weet je niet goed welke beroepen er zijn? Wat houdt het werk in, wat zijn ontwikkelingen? Wil je je oriënteren, bekijk dan de sectorinformatie.

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website