Nieuws

Nieuwe subsidieregeling voor werkgevers die statushouders in dienst nemen

Nieuwe subsidieregeling voor werkgevers die statushouders in dienst nemen

Wanneer je als werkgever statushouders in dienst neemt vraagt dit extra begeleiding in verband met taal- en cultuurverschillen.Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt de mogelijkheid om hiervoor subsidie voor aan te vragen in september 2024.  De regeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ zal gelden voor alle activiteiten die zich richten op het verkleinen van de cultuur- en taalverschillen tussen statushouders en bestaand personeel.

Project Taal Werkt!

Project Taal Werkt!

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Stichting Lezen en Schrijven is dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen. Want onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. 

Over de grens werken, ondernemen of wonen

Over de grens werken, ondernemen of wonen

We zijn buren, maar veel zaken zijn anders geregeld in België. Zo ook de meeste wet- en regelgeving, zoals de sociale verzekerings- en de belastingwetgeving. Veel grensarbeiders, werkgevers en zelfstandigen komen daar pas achter als ze over de grens gaan werken, ondernemen of wonen. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het GrensInfoPunt Scheldemond in Terneuzen. 

Regio in Beeld: krapte houdt aan in Zeeland

Regio in Beeld: krapte houdt aan in Zeeland

In 2023 groeit het aantal banen in Zeeland nog, maar in 2024 krimpt het aantal banen licht. De aanhoudende personeelstekorten belemmeren de groei van bedrijven. Door vergrijzing en de mismatch tussen werkgevers en werkzoekenden blijft de krapte op de arbeidsmarkt voorlopig bestaan. Tegelijkertijd is het voor mensen soms niet mogelijk om aan het werk te komen of om meer uren te werken, terwijl zij dat wel willen. Meer weten over Regio in Beeld? Bekijk de bijlagen.  

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website