Project Taal Werkt!

Project Taal Werkt!

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Stichting Lezen en Schrijven is dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen. Want onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. 

Laaggeletterdheid en werk
Werken is makkelijker als je kunt lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer. Deze basisvaardigheden heb je de hele dag nodig. Je krijgt digitale opdrachten, moet werkbriefjes indienen en online vakantie aanvragen. En uitleg over veiligheid lezen en begrijpen en de verplichte certificaten halen. Goede basisvaardigheden vergroten de duurzame inzetbaarheid van mensen en hun kansen op de arbeidsmarkt. Je kunt blijven leren en je blijven ontwikkelen.

Aandacht voor basisvaardigheden loont, op elke werkvloer.
Nederlands kunnen lezen en schrijven, hoe belangrijk is dat bij jou op de werkvloer? Deze basisvaardigheden hebben invloed op productiviteit, veiligheid, klantcontact, gezondheid, financiën en meer. Als werkgever merk je hier de gevolgen van. Bijvoorbeeld in ziekteverzuim, loonbeslag of problemen met digitale ontwikkelingen. Bovengenoemde stichting helpt werkgevers aan de slag te gaan met basisvaardigheden op de werkvloer. In het project Taal werkt! kun je als werkgever tot eind 2024 gratis advies en ondersteuning krijgen. 

Meer weten over laaggeletterdheid en geboden dienstverlening? Neem contact op voor informatie, een afspraak, een adviesgesprek of presentatie. Of stuur een mail naar: taalwerkt@lezenenschrijven.nl

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website