Actie Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen verlengd

De geefactie voor de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen is een groot succes.

Online via https://www.geef.nl/nl/actie/voedselbankzvl is al € 14.000 gedoneerd. Buitenom de geefactie werd nog eens € 7000,- anoniem gedoneerd aan de Voedselbank. Daarnaast hebben verenigingen, kerken en bedrijven grote donaties gedaan aan de voedselbank. Al meer dan € 50.000. Ook rechtstreeks op het rekeningnummer van de voedselbank kan gedoneerd worden. Het nummer is NL73RABO0112169929. De teller staat nu bijna op € 75.000.

Hiermee zijn de 580 gezinnen in Zeeuws Vlaanderen in ieder geval tot 20 april verzekerd van waardebonnen waarmee ze in de supermarkt levensmiddelen kunnen krijgen. De voedselbank Zeeuws-Vlaanderen gaat met de actie door zolang het nodig is.

Donateurs:
Naast de vele particuliere donateurs doen ook kerken, instellingen, verenigingen en bedrijven donaties. Zowel grote bedrijven als DOW en Logus de Hoop, als ook kleine bedrijven. De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten ondersteunen de actie zowel financieel als ook in de organisatie van de actie.

Miriam Hemelsoet, coördinator van Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen: “Het is ongelooflijk, geweldig. Wat een gulle gevers, zowel groot als klein. Iedereen draagt ons een warm hart toe. Het gaat goed komen". “Het is fijn om te zien dat zoveel lieve mensen uit Zeeuws-Vlaanderen doneren aan onze voedselbank”. "Ook komt de levering van levensmiddelen weer op gang. Maar uitdelen kan nog niet. Dat risico is te groot voor medewerkers en leden van de voedselbank. Daarom blijven we de komende weken waardebonnen geven aan de leden. De voedselbank hoopt zo snel mogelijk weer pakketten te kunnen geven. Maar vooral ook haar leden weer te kunnen ontmoeten. Niet alleen levensmiddelen maar ook het sociaal contact is belangrijk. Menselijk contact, een praatje, is ook een levensmiddel. We hopen dat dit snel weer kan". 

Waardebonnen:
Klanten van de voedselbank krijgen per week een waardebon van € 25, ook wel eetbon genoemd, om boodschappen bij de lokale supermarkt te kunnen doen. Dat is ongeveer de waarde van het huidige pakket. Op de waardebon staat wanneer en bij welke deelnemende supermarkt deze gebruikt kan worden.

De waardebonnen zijn een goede tijdelijke oplossing. Het helpt de klanten van de voedselbank en voorkomt direct persoonlijk contact waarmee vrijwilligers risico zouden kunnen lopen.

Aanleiding:
Tijdens de Coronacrisis moest de voedselbank sluiten omdat supermarkten minder artikelen konden krijgen en klanten gingen hamsteren. Bijkomend probleem was, dat direct persoonlijk contact zoveel mogelijk beperkt moest blijven en medewerkers van de voedselbank vaak ouder zijn en zo zelf tot de risicogroep behoren. Met de waardebonnen kunnen deelnemers van de Voedselbank rechtstreeks bij de supermarkten levensmiddelen krijgen.

Bijna alle supermarkten in Zeeuws-Vlaanderen, groot en klein, werken mee.

Voor aanvullende informatie:
Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, Miriam Hemelsoet, 06-24959412, contact@voedselbank-zeeuwsvlaanderen.nl

 

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website