Coronacalculator helpt al bijna 100.000 ondernemers

Bijna 100.000 ondernemers hebben sinds de lancering in april gebruik gemaakt van de coronocalculator van VNO-NCW en MKB-Nederland, waarmee zij de steunmaatregelen van de overheid kunnen doorrekenen voor hun eigen situatie. Inmiddels is ook de nieuwe regeling TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) aan de tool toegevoegd.

Alle corona steunmaatregelen

Op www.coronacalculator.nl hebben VNO-NCW en MKB-Nederland alle geldende steunmaatregelen overzichtelijk op één website geplaatst. Per regeling kunnen ondernemers hier berekenen wat de hoogte is van relevante tegemoetkomingen. Ook krijgen zij eenvoudig en direct inzicht in het effect van de regelingen op hun financiële positie.

100.000 ondernemers

Sinds de lancering van de coronacalculator medio april hebben bijna 100.000 ondernemers hier hun voordeel mee gedaan en berekeningen uitgevoerd, met name voor de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid), TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) en TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren).

NOW, TOZO en TVL

In mei kondigde het kabinet de tweede ronde van steunmaatregelen aan. Nu de details en voorwaarden daarvan zijn uitgewerkt en bekendgemaakt, zijn ook deze maatregelen aan de coronacalculator toegevoegd; dat gold eerder al voor de NOW 2.0 en de TOZO 2, maar nu ook voor de TVL. Per regeling staat aangegeven waar die kan worden aangevraagd.

Persoonlijk dashboard

Coronacalculator.nl zet voor ondernemers alle geldende steunmaatregelen eenvoudig op een rij en met antwoord op veel gestelde vragen. Ondernemers krijgen snel inzicht welke regelingen voor hen van toepassing zijn en een indicatie van de hoogte van eventuele tegemoetkomingen,  kredietmogelijkheden en mogelijkheden rond belastinguitstel. Verder geeft de calculator een indicatie van de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens. Alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard, met een directe link naar relevante aanvraagformulieren.

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website