NL leert door

NL leert door kent twee regelingen.

1) Vanaf augustus was het mogelijk om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Het ontwikkeltraject bestond uit een arbeidsmarktscan en 3 gesprekken. Hier was zoveel animo voor dat het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. In minder dan een maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Het is nu niet meer mogelijk om je hiervoor in te schrijven.

Teleurgestelde mensen kun je wijzen op de week van de Loopbaan (14 t/m 19 september). Elk jaar een week waarin mensen zes dagen lang gratis loopbaanadvies (online of offline) kunnen krijgen. Houd er wel rekening mee dat klanten verleid kunnen gaan worden naar de betaalde dienstverlening van de loopbaanadviseurs. 

2) Vanaf dit najaar is het dankzij de subsidieregeling NL leert door tijdelijk ook mogelijk om kosteloos (online) scholing te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om bijscholing te volgen voor een bepaald beroep. Een manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven, of ontwikkel en vergroot je je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan ook een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen.

Ben je benieuwd naar deze regelingen of heb je een klant met een scholingsvraag? Wij kunnen je wegwijs maken. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos.

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website