Meldpunt Leerbaangezocht

SBB heeft het meldpunt voor stagetekorten uitgebreid en aangepast zodat ook medewerkers uit het sociaal domein een melding kunnen doen als er voor werkzoekenden niet voldoende leerbanen te vinden zijn. Het Meldpunt is één van de twaalf acties van het ‘Actieplan Stages en leerbanen’ van SBB. Het Meldpunt ondersteunt nu medewerkers van het onderwijs én sociaal domein bij het vinden van een leerbaan voor pro/vso en mbo studenten of werkzoekenden.

Door de coronacrisis is het voor veel (aankomend) mbo-studenten niet mogelijk een stage of leerbaan te vinden of af te ronden. In april 2020 startte SBB daarom het ‘Actieplan stages en leerbanen’ SBB wil met het actieplan voldoende stages en leerbanen realiseren voor de ruim 500.000 mbo-ers, aankomende bbl-studenten en zij- en herintreders op de arbeidsmarkt via het mbo.

De ambitie van het ‘Actieplan stages en leerbanen’ is, dat voor elke mbo-student een stage of leerbaan beschikbaar is.
SBB lanceerde in april al de website Leerbanenmarkt.nl ‘maak werk van je toekomst 

De website toont alle beschikbare leerbanen bij erkende leerbedrijven, per beroepsopleiding en regio. Hier kan werken en leren worden gecombineerd. Ook ziet de bezoeker welke scholen welke bbl-opleidingen aanbieden. Bovendien worden kansrijke (overstap)beroepen en sectoren extra belicht.

Hulp nodig?
Toch kan het voorkomen dat voor een groep studenten of werkzoekenden niet voldoende leerbanen te vinden zijn. Of er zijn speciale wensen voor een specifieke student of werkzoekende. Dan kan de medewerker van het UWV, gemeente, Leerwerkloket of andere organisatie in het sociaal domein hiervan een melding maken via een formulier. Een adviseur van SBB uit de regio neemt zo spoedig mogelijk contact met de hulpvrager op.

 

300_sbb.jpg

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website