Hybride Techniekopleiders Zeeland

Aanvullende informatie over het traject

Het traject is een opstap richting een rol in het praktijkgerichte onderwijs. Wij leiden niet primair op voor docent maar wij leiden mensen op voor een hybride rol (dus altijd deeltijd in combinatie met je huidige baan). Dit kan praktijkbegeleider, stagebegeleider, gastdocent of techniekambassadeur zijn. Mocht je willen doorstromen richting een bevoegdheid, zijn er vervolgmogelijkheden.

Het oriëntatie-/scholingstraject, lesdagen en stage
Met de opleiding ‘Hybride techniekopleider Zeeland’ willen wij technische vakmensen de kans bieden om zich verder te ontwikkelen als praktijk techniekopleider.

Het traject vindt grotendeels plaats in 2021-2022. We beginnen met intakegesprekken waarin je onder andere aangeeft wat je ambities zijn. Wil je bijvoorbeeld meedoen aan dit traject om een betere praktijkopleider, stagebegeleider te worden of wil je uiteindelijk ook gastles geven op een VMBO of ROC? Op basis van intakegesprekken stippelen wij een persoonlijke route uit die gedeeltelijk gezamenlijk met andere deelnemers plaatsvindt en gedeeltelijk individueel maatwerk is. Er worden samen met jou minimaal 80 uur stage gepland in het (V)MBO onderwijs en er zijn 18 theoriebijeenkomsten. Het traject wordt afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma van Fontys Hogeschool. We starten (bij voldoende deelnemers) in oktober 2021 met de eerste les en sluiten het traject af eind juni/begin juli 2022. 

Locatie
De theoriebijeenkomsten vinden om de week plaats op dinsdagavonden van 16.00 tot 20.30 uur bij Scalda Vlissingen. De stageplaats, data en tijden worden in overleg tussen de stageschool en jou vastgesteld. Stage vindt in principe plaats op een (V)MBO-school of Scalda in Zeeland.

Samenwerking en doelstellingen
Het project Hybride Techniekopleiders valt onder het landelijke initiatief Sterk Techniek Onderwijs en wordt uitgevoerd vanuit STO Zeeland en Huis van de Techniek. Het is mede het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische O&O fondsen (OTIB / A+O Metalektro / OOM), Bouwend NL, Scalda, VMBO’s, opleider Fontys en enkele netwerken in Zeeland. De deelnemers aan dit traject ontwikkelen niet alleen zichzelf, het is namelijk een unieke manier om met praktijkkennis van de werkvloer ook het onderwijs te versterken!

Kosten traject
Dit traject is op initiatief ontwikkeld van de technische O&O fondsen. Wanneer je bedrijf is aangesloten bij een van de technische O&O fondsen (OTIB / A+O Metalektro / OOM) of Bouwend NL, dan kan een gedeelte of volledig (= afhankelijk van het O&O fonds en brancheorganisatie) van de cursuskosten vergoed worden, verletkosten worden niet vergoed. De kosten van de opleiding bedragen € 3.250,- excl BTW, incl. lesmateriaal, catering e.d.

 Als je bedrijf aangesloten is via één van de opleidingsfondsen OTIB / OOM of A+O metalektro, dan worden de opleidingskosten volledig vergoed. Je werkgever ontvang hiervan geen factuur en hoeft geen eigen bijdrage te betalen. De verletkosten, reistijd en -kosten worden niet vergoed.

In andere gevallen ontvang jij of je werkgever een factuur voor de opleidingskosten van € 3.250,-. In sommige gevallen is dan een opleidingsvoucher mogelijk via FNV of Bouwend Nederland ter waarde van € 1.500,- om een deel van de kosten te dekken.

Landelijk is afgesproken dat het kosten voor het UWV € 4.000,- bedragen.

In de bijlage ontvang je meer informatie. De informatie betreft:

 

 

Slijptol
Terug naar de bovenkant van de website